Resultat i 2024
Afviklingsformuen fik i 2024 et resultat på 1.381 mio. kr. (2023: 1.460 mio. kr.). Resultatet hidrører primært fra indbetaling af bidrag til Afviklingsformuen på 1.101 mio. kr. Rente på henholdsvis værdipapirbeholdningen og fra indestående i Nationalbanken androg 209 mio. kr., medens kursgevinst på værdibeholdningen udgjorde 75 mio. kr.
Afviklingsformuen har i 2024 haft administrative udgifter på 24 mio. kr., som tilnærmelsesvis modsvares af indtægter afsat via Finansloven. Administrationen vedrører bl.a. arbejde med udformning af afviklingsplaner, deltagelse i afviklingskollegier for grænseoverskridende SIFI-institutter samt opbygning af Afviklingsformuen.
Endelig er der blevet anvendt betydelige ressourcer på at teste beredskabet i en hypotetisk krisesituation i den nordisk-baltiske region. Øvelsen blev organiseret under dansk ledelse i Finansiel Stabilitet og med bred deltagelse fra alle de nordisk baltiske lande samt EU-Kommissionen, ECB (den europæiske centralbank), SRB (den europæiske bankunions afviklingsmyndighed), EBA (den europæiske bankmyndighed) samt IMF (den internationale valutafond). Mere end 30 organisationer deltog og tæt på 500 deltagere var blandt de registrerede i forbindelse med gennemførelse af øvelsen, som forløb over 3 øvelsesdage i september 2024.
Formålet med øvelsen var at teste kommunikation, informationsdeling og samarbejde mellem myndighederne under krisehåndtering af 3 fiktive finansielle virksomheder. Undervejs i øvelsen var fokus på at teste deltagernes evne til at træffe koordinerede beslutninger i et miljø præget af stor usikkerhed og med et betydeligt tidspres.
Med indbetalingen af bidrag på i alt 1.101 mio. kr. er Afviklingsformuen på samlet 8,8 mia. kr. I 2024 bidrog pengeinstitutterne med 757 mio. kr. til Afviklingsformuen, realkreditinstitutterne bidrog med 344 mio. kr. og fondsmæglerselskaber bidrog med 83 tkr. Størstedelen af bidraget blev indbetalt af de 32 institutter, som betaler bidrag på baggrund af deres nøgletal, og det omfatter oftest de største penge- og realkreditinstitutter i Danmark. De indbetalte knap 1.100 mio. kr. Den resterende del på ca. 1 mio. kr. er indbetalt af de øvrige 41 institutter på administrativt fastsat bidrag.